DONEAZĂ

a7

Directioneaza 2%

Conform Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe veniturile obtinute în anul precedent catre o entitate nonprofit. In acest mod cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.
      Nu va costa nimic sa faceti un gest umanitar. Daca nu va exprimati optiunea de a directiona acest procent din impozitul dumneavoastra pe venit, suma respectiva ramâne statului.
      Va propunem sa veniti in sprijinul familiilor care au copii afectati de sindrom Down, directionând 2% din impozitul datorat pe anul anterior catre Asociatia Riana.
Tot ce trebuie sa faceti este sa ne trimiteti noua scanat pe email sau prin posta acest formular completat si noi ne vom ocupa de depunerea acestuia.
      Formularul se completeaza cu datele dumneavoastra la sectiunea I. DATE DE INDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI si se semneaza in casuta Semnatura contribuabil. Puteti trece si data.
Informatiile de identificare ale Asociatiei Riana ce trebuie completate pe declaratia (200) de venit sau pe formularul 230 sunt:

Nume : Asociatia Riana pentru dezvoltarea vietii si sprijin familial

Cod de identificare fiscala : 26781177

Cont IBAN : RO79 RZBR 0000 0600 1249 2765

Download formular 230 - Pentru impozitele pe veniturile salariale

Download formular 200 - Pentru impozitele pe venituriele din alte surse decat cele salariale

Sponsorizari

Persoanele juridice pot alege sa directioneze parte din impozitul pe profit unei organizatii nonguvernamentale.

Oricum acest procent din profit va trebui platit catre stat!
    Aveti acum posibilitatea de a directiona acesti bani unor persoane care au cu adevarat nevoie de ei!
  Agentii economici (Firmele) pot decide ca o parte din impozitele lor sa ajute copiii cu Sindrom Down!
   Cum se deduc cheltuielele de sponsorizare in cazul firmelor, din impozitul pe profit?
  Potrivit art. 21, alin. 4, lit. p din Codul Fiscal, contribuabilii care efectueaza sponsorizari pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit.
  Contribuabilii care efectueaza sponsorizari, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt in limita a 3‰ din cifra de afaceri
b) nu depasesc 20% din impozitul datorat pe profit.

Obs.:

a) sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective) - aceste prevederi anuleaza orice prevederi contrare din Legea sponsorizarii.
b) o firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele care vor fi mentionate, dar pentru suma ce depaseste limita indicata pentru fiecare exemplu in parte, se plateste impozit pe profit!

Donatii

Cod fiscal: 26781177;
Banca Raiffeisen Bank, Agentia Pietricica, Piatra Neamt
Cont bancar (IBAN): RO79 RZBR 0000 0600 1249 2765
Sediu: B-dul Dacia, nr.13, bl. A1, sc. A, ap.35, Piatra Neamt, Neamt, 610107, Romania

Voluntariat

"Voluntariatul este activitatea desfasurata din proprie initiativa, prin care o persoana fizica îsi ofera timpul, talentele si energia în sprijinul altora fara o recompensa de natura financiara, dar care poate deconta cheltuielile realizate în sprijinul proiectului în care este implicata." (definitia Pro Vobis)

Toate persoanele interesate sa participe la activitatile desfasurate de asociatia noastra ne pot contacta.