Rezultate tangibile proiect "Believe in yourself"

„Emoțional”, „Believe in yourself” și „Carte de colorat” sunt rezultatele tangibile ale proiectului „Believe in yourself”, proiect derulat de Asociația Riana în perio1458645 534829993265466 602186559 nada mai-octombrie 2013 și finanțat de către Comisia Europeană prin programul „Tineret în Acțiune”, gestionat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Acestea reprezintă rezultatele creativității a 16 tineri ambițioși, curioși, frumoși, veseli care s-au implicat timp de aproximativ 5 luni în activitățile proiectului și care au reușit să lase amprenta muncii lor prin realizarea unei cărți de colorat cu povestioare și a două jocuri.

IMG 0284 resize „Cartea de colorat” conține 7 povestioare pentru copii precum și desene de colorat reprezentative pentru fiecare poveste în parte. Povestioarele au fiecare câte un mesaj ascuns pe care copilul, alături de părinte, îl pot descoperi și discuta împreună. Autorii acestor povești sunt: Oana Gafița, Ștefana Brumă și Roxana Gavril.

Citește mai departe:Rezultate tangibile proiect "Believe in yourself"

Imi place sa fiu nonformal

afis BiY-zen site

Evenimentul face parte din proiectul "Believe in yourself", initiat de Asociatia Riana Piatra Neamt, finantat prin programul Tineret in Actiune.
"Imi place sa fiu nonformal", sa lucrez in echipa, sa-mi impartasesc ideile, sa-i ascult pe ceilalti si sa petrec patru ore alaturi de tine, sambata, 12.10.2013, incepand cu ora 15.30, la Complexul de Servicii "Elena Doamna", cu ocazia Zilei Educatiei Nonformale.
Prin intermediul jocurilor cu specific nonformal vom descoperi si intelege diversitatea.... Si asta pentru ca diversitatea face parte din viata. Aici este locul ei, chiar daca ne este imposibil sa credem, cu ajutorul diversitatii si al tolerentei prin acceptarea ei, lumea devine perfecta! Sa ne imbogatim reciproc cu diversitatea noastra.

Pe locuri, fiţi gata, START

Joi, 18 iulie 2013, în Ștrandul Tineretului din Piatra Neamţ, am dat START activităţilor din cadrul proiectului “Believe in Yourself”.

SCN0478 resize

La acest eveniment 14 tineri voluntari au realizat activităţi cu copiii prezenţi în ştrand. Aceştia au oferit coifuri și măști confecționate de ei la activitățile din cadrul ”Atelierului de creație”, baloane personalizate sau baloane pe care le-au modelat la cererea copiilor. Atracția cea mai mare pentru copii au fost picturile pe față realizate de Fana și Alina, precum și fotografiile cu voluntarii noștri costumați în diferite personaje amuzante.

De asemenea, tinerii au fost antrenații și în jocuri specifice educației non-formale, jocuri prin intermediul cărora au descoperit noi lucruri despre ei, colegii lor, dar mai ales despre curajul de a aborda, saluta și vorbi cu persoane necunoscute.

Activităţile din cadrul proiectului se vor desfăşura pe o perioadă de 3 luni, în locurile publice din Piatra Neamţ (Ştrandul Tineretului, Parcul Central, Curtea Domnească , Galeria Mall şi secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean). Aceste activităţi sunt precedate de o sesiune de formare, care s-a desfăşurat la Petru Vodă, unde cei 14 voluntari au fost instruiţi în vederea desfăşurării activităţilor pe întreaga perioadă a proiectului.

Din cele 14 persoane fac parte şi doi tineri cu sindrom Down, Cristina și Gabriel, care au fost şi vor fi prezenţi la toate activităţile desfăşurate în cadrul proiectului.

Citește mai departe:Pe locuri, fiţi gata, START

Cu copiii de la Pediatrie

VinIMG 0449 resizeeri, 4 octombrie 2013, 5 voluntari ai echipei „Believe in yourself”, au vizitat copiii internati in sectia Pediatrie a Sptitalului Judetean Neamt. Astfel, in sala de lectura de la etajul doi a sectiei de Pediatrie, tinerii au intampinat copiii cu baloane personalizate, mascute confectionate la activitatile din cadrul „Atelierului de creatie”, carti de colorat cu povesti terapeutice compuse, gandite si asternute pe hartie de ei. Datorita faptului ca nu toti copiii internati au putut ajunge la sala de lectura, Alina si Madalina costumate inIMG 0404 resizeIMG 0422 resize Alba ca Zapada, respectiv Rapunzel au intrat in fiecare salon si au oferit micile daruri, luminand astfel privirile calde ale celor mici.

Citește mai departe:Cu copiii de la Pediatrie

Activitate de formare

În perioada 14 – 16 iunie 2013 a avut loc activitatea de formare din cadrul proiectului Belive in Yourself.

IMG 5000 resize     Aceasta a avut ca scop formarea a 14 persoane resurse din judetul Neamt cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani,  pentru a desfășura activități de voluntariat pe întreaga perioadă a proiectului (iulie-septembrie 2013).

Astfel, timp de trei zile, tinerii au participat la activități interactive și jocuri specifice educației non-formale, activitati in cadrul carora au descoperit importanta lucrului in echipa, a comunicarii si exprimarii libere a propriilor idei, precum si cateva secrete din limbajul trupului si a exprimarii non-verbale.

Din cele 14 persoane fac parte si doi tineri cu sindrom Down, Cristina si Gabriel.

Proiectul este desfășurat de Asociația Riana și are ca scop dezvoltarea potențialului creativ al tinerilor pentru implicarea in activități recreative, socio-educative și de animație.

Citește mai departe:Activitate de formare