baner CEDCD

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD)

Adresa: Piaţa Walter Mărăcineanu Nr. 1 - 3, Sector 1, Cod 010155, Bucureşti, ROMANIA

Evolutia ne inspira. Drepturile ne motiveaza.
Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) este o organizaţie nonguvermanentală dedicată promovării drepturilor copiilor cu dizabilități și facilitării accesului acestora la serviciile de asistență și protecție.

as

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Neamt

Adresa: Piatra Neamt, Str. Alexandru cel Bun, nr. 11, cod 610004, Neamt
Telefon: 0233.229217,0233.213105
Fax: 0233.237438, 0233.231555

cent silv

Fundatia “HAVEN SPERANTA TUTUROR”, Centrul de Zi “SILVIA”

Adresa: Str.Muzeelor, nr. 11, Piatra Neamt. Telefon: 0233 225138

Centrul de Zi “Silvia” ofera educatie si ingrijire pt. copiii cu dizabilitati de invatare. Multi dintre copii, au autism si Sindrom Down. Copiii vin la centru de luni pana vineri, intre orele 8:00 – 16:00, unde iau micul dejun, masa de pranz si o gustare.

Centrul creaza oportunitatea ca parintii sa se intalneasca si sa-si impartaseasca experientele, cunostintele si resursele.
        Are ca obiective:
              - ajutarea copiilor si adolescentilor sa-si atinga potentialul maxim;
              - sfatuirea si sustinerea parintilor;
       - promovarea ingrijirii personale si a aptitudinilor cognitive si academice potrivite varstei;
              - ajutarea copiilor sa progreseze spre ramura educationala principala;
              - acordarea de ingrijire si dragoste copiilor, intr-un etos crestin.
Fiecare copil este evaluat bazat pe istoricul dezvoltarii, discutii cu parintii si cadrele de specialitate. Fiecare copil are un plan educational bine structurat si actualizat in mod regulat. Strategiile pentu ajutarea copiilor sa invete, sunt folosite in fiecare zi la centru de catre personal si de catre parinti acasa.

sf teodor p

Asociatia „Dai o sansa” Centrul de zi „Sf. Teodor”

Adresa: St. Dunarii, Nr. 222, Bl. 901, Sc. C, Ap. 43, loc. Alexandria, Jud. Teleorman, Cod. 140065
Persoana de contact: Elena Tanase - Presedinte
www.daiosansa.ro

Asociatia "Dai o sansa" Alexandria este o asociatie pentru persoane cu SINDROM DOWN si alte dizabilitati.
Asociatia are ca scop educarea, socializarea, scolarizarea a 17 copiii si tineri cu varste intre 3 si 31 ani.
Efectuam activitati artistice (dansuri populare ,spectacole de poezii si cantece, piese de teatru, tablouri din hartie si ata, desen, pictura), educationale (scris, citit, abc-ul calculatorului, vorbire corecta, comportament normal in societate, etc), religioase, sportive (gimnastica de intretinere, baschet, fotbal, tenis de masa,oina) obtinand medalii si trofee.
Acestea sunt activitati zilnice supravegheate de un parinte, cadre de specialitate si voluntari.