21.03.2012 Ziua Mondiala a SD

Afis 21

Globul pamantesc in 14 metri de culoare

Miercuri, 21 martie 2012, la Galleria Mall din Piatra Neamt s-a sarbatorit Ziua Internationala a Sindromului Down. La eveniment au participat aproximativ 60 de copii, dintre care elevii clasei a VI-a al Grupului Scolar Dimitrie Leonida Piatra Neamt insotiti de doamna profesoara Corina Danila, copii de la grupa pregatitoare a Gradinitei de Aplicatii, Liceul Pedagogic, insotiti de doamna educatoare Aurica Manea, precum si copii cu sindrom Down si parintii acestora.

Tema principala a evenimentului a fost realizarea celui mai lung desen cu globul pamantesc. Astfel, desenul realizat masoara 14 metri, iar printre titlurile date de catre copii, mentionam: Copii fericiti, Lumea copilariei, Iubire intre oameni, Copii tinandu-se de mana, Intalnirea raselor umane.

In cadrul acestui eveniment, Asociatia Riana pentru dezvoltarea vietii si sprijin familial, a acordat titlul de membru de onoare doamnei Oana Gafita in semn de pretuire, pentru contributia adusa mediatizarii si dezvoltarii prestigiului Asociatiei si doamnei Carmen Bordei in semn de  pretuire, pentru contributia adusa activitatilor de indrumare si sprijinire a persoanelor cu sindrom Down si familiilor acestora.

Copiii grupei pregatitoare a Gradinitei de Aplicatii a oferit felicitari realizate de ei copiilor cu sindrom Down. Fiecare copil a fost raspati pentru participarea sa la realizarea desenului cu dulciuri oferite de catre reprezentantii Galleria Mall.

A prezentat Dan Apetrei, redactor prezentator radio-tv TVM Neamt.

Organizatori Asociatia Riana pentru dezvoltarea vietii si sprijin familial, C.R.E.E.D.(Centrul de resurse economice si educatiepentru dezvoltare) si Galleria Mall Piatra Neamt.

• Afis 21
  • Diploma 21