Carti noi

Doua dintre cartile Asociatiei Riana Piatra Neamt sunt expuse la Targul de carte "Libris", la standul editurii Autograf. IMG 0456 resizeEvenimentul se desfasoara in perioada 3-6 octombrie 2013, la Galeriile de Arta Moderna si este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie, Consiliul Judeţean, Primăria Piatra Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“, Inspectoratul Şcolar, Societatea Scriitorilor şi Biblioteca Judeţeană G.T. Kirileanu. Alaturi de editura Autograf sunt prezente cu oferta de carte editurile Cartea Românească, Tracus Arte, Doxologia Iaşi, TipoMoldova, Polirom, Junimea, Crigarux, Editura Hasefer, All, Editura Răzeşu, Muşatinia Roman, Humanitas, Timpul, Alfa şi Capriccio.

Asociatia Riana Piatra Neamt are expuse doua dintre publicatiile sale, "Carte de colorat" si "Propriul meu pas spre autonomie".IMG 0452 resize

"Cartea de Colorat" contine 7 povesti gandite si asternute pe hartie de catre tinerii voluntari ai proiectului "Believe in yourself". Autorii acestor povesti sunt Oana Gafita, Stefana Bruma si Roxana Gavril.

Citește mai departe:Carti noi

Dărâmă zidul dizabilității

Vineri, 19 Iulie 2013, incepand cu ora 11 la Curtea Domneasca (langă turnul lui Stefan) a poposit pentru o ora Caravana CASPER din cadrul campaniei nationale ”Daramam ziduri pentru a construi punti”.

IMG 6443 resize   La eveniment au luat parte reprezentanti ai asociatiilor nonguvernamentale din judetul Neamt, precum si reprezentanti ai institutiilor publice locale.

Campania atrage atentia asupra abilitatilor pe care le au persoanele cu dizabilitati si isi doreste schimbarea mentalitatii opiniei publice referitoare la acest aspect.

Citește mai departe:Dărâmă zidul dizabilității

Seminar

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) in parteneriat cu Pyramid Educational Consultants Romania si Asociatia RIANA pentru dezvoltarea vietii si sprijin familial – Piatra Neamt, are placerea de a va invita Sambata,  17 Noiembrie intre orele 12:00-16:00 la seminarul cu tema:

O SINGURA VOCE PENTRU DIZABILITATE

Seminarul isi propune sa abordeze doua teme fundamentale in problematica dizabilitatii:
1.        Terapia copiilor cu dizabilitati – alternative reale si eficiente - Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme „PECS”;
2.        Modificarea legislatiei privind dizabilitatea – o voce comuna a societatii civile

Seminarul este sustinut de:Invitatie Seminar Piatra
  1. Psiholog Lili Covaci-Consultant PECS;
  2. Madalina TURZA – Presedinte CEDCD;
  3. Ana Maria BANUTA – Director Asistenta CEDCD;
  4. Silviu TURZA – Director Juridic CEDCD.

Citește mai departe:Seminar

Dorința unui copil cu sindrom Down

Voi fi pe stradă, prin locurile aglomerate ale orasului și chiar prin parc. Îți voi întinde mâna și-ți voi oferi o mică bucată de hârtie. E micul meu dar pentru tine.
   E ziua mea ... așa spun ei. Pentru că sunt un copil "special". Că am ceva în plus, un nu știu ce... Ei îl denumesc "cromozom". Nu știu ce înseamnă asta și cel mai probabil nu voi înțelege suficient niciodată. Îmi spun că acest cromozom în plus mă face diferit de tine.
   ... Și dacă doar ăsta-i motivul pentru care mă privești uimit uneori, ... ei bine, eu astăzi, simbolic, un cromozom ți-l dăruiesc ție.
   ... Și dacă lumea mea e diferită de a ta, astăzi tu faci parte din ea!

„La mulţi ani!"

mi-au zis părinţii dis-de-dimineaţă c19şi

m-au sărutat uşor pe obraz.

M-am bucurat şi m-am gândit

că astăzi voi avea o petrecere,

un tort... voi fi în centrul atenţiei!!!

Nu pot încă să vorbesc,

chiar dacă am 4 ani,

şi nu ştiu cum să vă explic

mai bine că, de fapt, astăzi

nu este ziua mea de naştere,

ci este Ziua Internaţională

a Sindromului Down.

Şi da, eu sunt un copil cu sindrom Down!!!

Ce înseamnă asta?

Mai pe scurt... am un cromozom extra,

adica am 47 de cromozomi.

Şi de ce 21 martie?

Pentru că acest cromozom în plus

este din perechea 21 (21.03).

Ce legatură au toate astea cu tine?

Astăzi, simbolic, îţi dăruiesc şi ţie unul.

Iar dacă asta înseamnă că astăzi suntem la fel, atunci....

ÎMI DORESC UN 21 MARTIE ÎN FIECARE ZI.

Mulţumesc

Mulțumim tuturor celor care și-au multiplicat și luat flayere la serviciu, la școală sau î-l vor împărți, simplu, între ei.

Ziua inimioarelor - ACMIM

Sâmbătă, 5 mai 2012, la Iași a avut loc evenimentul “Ziua inimioarelor”, eveniment organizat cu prilejul Zilei Naționale a Inimii de ACMIMAsociația Copilul Meu - Inima Mea (Asociația părinților cu copii cu defecte congenitale cardiace).ACMIM1

Scopurile evenimentului au fost: conștientizarea problemelor dar și a soluțiilor, construirea încrederii, a speranțelor și orientarea către o abordare pozitivă a problemelor inerente. La acest eveniment au participat părinți ai copiilor cu probleme cardiace, dr. cardiolog pediatru Alina Luca – coordonator Secție Cardiologie Pediatrica – Spitalul “Sf. Maria” Iași, psihoterapeut Gica Luca și psiholog Gabi Capanistei.

Citește mai departe:Ziua inimioarelor - ACMIM